maanantai 2. maaliskuuta 2009

Kuka on rasisti?

Jyrki Kataisen kommentit maahanmuutosta herättävät voimakkaita tunteita. Katainen halutaan leimata populistiksi joka haluaa vain päästä perussuomalaisten kanssa samoille äänestäjä-apajoille. Ihmetyttää,voiko poliitikko kohta sanoa mitään, ilman että hänen sanomisensa leimataan ääntenkalasteluksi.

Tosiasia on, että tietyt kulttuurit sopivat erittäin huonosti yhteen suomalaisen kulttuurin kanssa. Ei auta mitään, että hoetaan kuluneita mantroja kuten "monikulttuurisuus ja globalisaatio". Esimerkiksi kunniamurhat ovat sellainen asia joka kuuluu esimerkiksi islamilaiseen kulttuuriin, mutta jota tuskin suomalaiset haluaisivat maahamme edes "monikylttyyrin" nimessä istuttaa.

Suomalaisten tapojen arvostus ei ole muotia. Pelkäämmekö olla sellaisia kuin olemme. Täytyykö virsilauluun koulujuhlassa saada lupa vierasta kulttuuria edustavilta? Tehtäisiinkö heidän kotimaassaan samoin?

Maahanmuuttoa saa mielestäni olla järkevässä määrin, mutta vanha sanonta "maassa maan tavalla" tulisi taas nostaa kunniaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti