keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Vanhasen lautakasa, syksyn ykkösuutinen?

Mikähän Suomea vaivaa? Kansa töllöttää iltaisin Big Brotheria ja media suuntaa kaiken tarmonsa kolmetoista vuotta sitten toimitetun lautakasan tutkintaan. Ja samaan aikaan maailmassa on myös oikeasti korruptiota, missä liikkuvat hiukan eri suuruusluokan rahat. Vaikka Vanhasen saamaan puutavaraerään liittyisi oikeasti jotain hämärää, olisiko se silti sen saaman mediajulkisuuden arvoinen?

Toimittajan työ on sellaista, että siihen liittyy voimakkaasti kiusaus tehdä mehevä juttu ja jättää totuuden etsiminen vähemmälle. Tai sitten etsitään sellainen "totuus" joka on jutun tekemisen kannalta edullinen. Tarkoituksellinen liioittelu on jokapäiväistä toimittajan työssä. Jutun kiinnostavuuttahan täytyy lisätä kaikin mahdollisin keinoin. Ja tuulipukukansaa viedään kuin pässiä narussa, koska mediakriittisyyttä ei juuri ole. Jos teet tylsän jutun, ketä se kiinnostaa?

Mitähän tästä kaikesta pitäisi ajatella? Varmaankin,että jos Matti Vanhanen on jättänyt lautakasansa maksamatta, Suomi on erittäin korruptoitunut maa. Ja hallitus nurin heti koska lautakasan kuitit puuttuu!

1 kommentti:

  1. Ehdotin erään lehden keskustelusivulla, että eräs tutkija nimeltään Botki Percielle alkaisi tutkimaan tuota ylen keksimää asiaa, mutta se poistettiin moderaattorin toimesta.

    VastaaPoista